OVER ONS

Stal de Kok is opgericht in 1979 in Nootdorp. Ton de Kok runt hier sinds die tijd zijn dressuurstal en heeft dit in de loop der jaren langzaam uitgebreid tot een begrip in de paardensector. Samen met partner Lotte van Engelen worden vandaag de dag eigen fokproducten klaargemaakt voor de keuringen, daarna opgeleid voor de sport en uiteindelijk voor de verkoop. Dagelijks trainen zij samen zowel paarden als ruiters met veel plezier. Ieder niveau is mogelijk.

 

Ton is zelf op 15 jarige leeftijd begonnen met paardrijden en deed zowel springen als dressuur. Hij heeft tot op Z niveau gesprongen en is in die klasse ook een keer Kampioen van Zuid-Holland geworden. Toen de paardensport zich ging specialiseren is het bedrijf zich op enkel de dressuursport gaan richten. Met zijn paard Barok was hij succesvol tot en met de Grand Prix.

 

Daarnaast hield Ton zich ook veel bezig met het opleiden van jonge paarden. Zo maakte hij veel merries klaar voor de IBOP testen en verschillende hengsten werden door hem klaargemaakt voor de hengstencompetitie. Ook was hij testruiter voor het KWPN verrichtingsonderzoek voor jonge hengsten en is vaak te zien geweest als jurylid op de hengsten competities en PAVO Cup. Hij is niveau 5 Instructeur bij de ORUN opleidingen van de KNHS, als trainer betrokken bij het KNHS Talentenplan en trainer voor het HTC in de regio Zuidwest (Hippisch Trainingscentrum).

 

Tegenwoordig traint Ton nog steeds enkele paarden op verschillende niveaus. Daarnaast geeft hij natuurlijk dagelijks privé lessen op onze eigen locatie aan jong en oud en op alle niveau’s. Tenslotte geeft Ton ook nog regelmatig clinic’s op verschillende locaties.

Lotte is begonnen met paardrijden op de manege toen ze 5 jaar oud was. Springen was haar grootste liefde maar tijdens de opleiding in Deurne is uiteindelijk toch gekozen voor de specialisatie dressuur. Na het afronden van de HBO opleiding trainer/coach heeft zij zich definitief gevestigd in Nootdorp.

 

Inmiddels zijn er met meerdere paarden al mooie successen behaald. Zo reed ze Grand Prix met Elegance (v. Ziësto), Lichte Tour met Cynatos Z (v. Calvino),  Domingo (v. United), Fabergée (v. Vivaldi) van Familie de Bont en Experience (v. Johnson) en behaalde zilver op het NK in de klasse M2 met Higgins (v. Charmeur). Lotte verzorgt de dagelijkse training van de paarden en geeft ook privé instructie aan verschillende combinaties.